forum Droge mond

Delen : 
Onderwerp van de discussie
Avatar

Droge mond en jeuk

03/04/2012 - 14:28 - door sasya - 1544 raadplegingen

Hello,

 

Help. Ik ben radeloos.

Een 8-tal maanden geleden ben ik moeten stoppen met antidepressiva (die ik kreeg tegen fibro) omdat ik bijwerkingen kreeg die de ziekte van Parkinson in de hand hielpen.  Heb dus nu ook de ziekte van Parkinson.

Sinds het stoppen van die medicatie kreeg ik last van een droge mond. De ene dokter zei dat het door de medicatie kwam en dat het wel zal beteren.  De andere dokter zei dat ik het gekregen heb door stress.  We zijn nu 8 maanden verder en het wordt alsmaar erger. Heb moeilijkheden bij het eten, het slikken en het praten. Heb constant een droge mond (dag en nacht). Om echt gek van te worden. Ben zelf op zoek gegaan naar wat medicatie voor dit probleem (de dokters maakten er geen probleem van). Gebruik nu mondgel, mondspray, speciale tandpasta met enzymen die het speeksel vervangen.  Maar niets helpt. Ik durf nu bijna niet naar een winkel te gaan, omdat ik niet durf te praten.  Ik ben voortdurend bezig met mijn mond en lippen vochtig te maken met mijn tong. Het lijkt alsof ik tics heb. Mijn lippen voelen ook gezwollen en droog aan (alsof ik een verdoving bij de tandarts heb gekregen).

Nu heb ik ook nog last gekregen van jeuk. Vooral rond de neus, mijn mond, ogen en gezicht.  Ook veel jeuk in mijn haar en geregeld ook jeuk over gans mijn lichaam (jeuk = kriebels, alsof iemand met een pluim mij kietelt). Mijn gezicht ziet soms rood van het krabben. Echt niet uit te houden! En de dokters geven geen antwoord op mijn vragen! Zit momenteel in een diepe put.

Heeft er iemand al zo iets meegemaakt? Of heeft iemand raad om dit probleem te verhelpen?

Ik denk dat het door al die geneesmiddelen komt die ik al die jaren heb moeten slikken.  Mijn lichaam lijkt er genoeg van te hebben. En ik ook!!

Wie weet raad??

Sasya

4 antwoorden op de discussie’ : Droge mond en jeuk

Een misbruik melden
Antwoorden
Les réponses
Avatar

toshke heeft gereageerd op 09/04/2012 - 14:20

hello

 

mogelijk een allergische reatie op voeding of medikatie

Een misbruik melden
Avatar

dochter heeft gereageerd op 11/08/2012 - 22:18

Hallo, misschien moe je weer eens proberen met en lichtere Antidepressiva nemen, ik neem nu voorlopig,Fluoxetine EG van 20mg, ben begonnen met 2, en nu nog 1.

Een misbruik melden
Avatar

Klopje52 heeft gereageerd op 01/09/2013 - 13:12

Ga eens informeren bij je apotheek, en dan wel bij de apotheker zelf! Die hebben meer verstand van medicijnen dan de dokter, want de  apotheker heeft er voor gestudeert!

 

Een misbruik melden
Avatar

colla heeft gereageerd op 18/10/2013 - 21:59

Kijk eens naar

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/10166-aandoeningen-oorzaken-van-jeuk.html

Streep de mogelijke oorzaken die er NIET zijn af. Beoordeel de andere mogelijke oorzaken samen met een (belangstellende) arts. 

Kijk ook eens naar

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Li_et_al_-_anti-hyperglycaemic_and_protective_effect_of_ginger.png

Drink heel veel gemberthee.  Gemberthee  heeft een reinigende werking voor het lichaam en gaat uitdroging tegen. 

Gemberwortel is eenvoudig te verkrijgen en de meeste mensen vinden gemberthee lekker.

Een misbruik melden
Charter van het forum

Een misbruik melden

Index ArchiefAlfabetische indexIndex van de receptenIndex van meest gezochte artikels
De diensten